Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Werken met de de uitgangspunten van Trauma Informed Care bij Koraal

942498844

Traumasensitief werken is één van de fundamenten onder de nieuwe Strategie Jeugd bij Koraal, deze is onlosmakelijk verbonden met onderwijs.

Alle Koraal-medewerkers gaan de komende jaren werken volgens de uitgangspunten van Trauma Informed Care. Traumasensitief werken helpt de schade van langdurige stress bij jongeren te verminderen, bevordert de ontwikkeling en voorkomt hertraumatisering.

Voor de specifieke doelgroep van Koraal wordt traumasensitief werken als uitkomst gezien. Jessica Vervoort-Schel, scientist practioner bij Koraal Kennis en Eefje van Leeuwen, schoolpsycholoog voor KEC Onderwijs bekeken de dossiers van 149 kinderen en jongeren binnen De Hondsberg. Om een indruk te krijgen van de ingrijpende ervaringen, zoals gescheiden ouders, ouders met psychische problemen, mishandeling of armoede. Ook ouders hebben vaak ingrijpende jeugdervaringen achter de rug. Meerdere ingrijpende ervaringen komen vaak samen voor in het leven van deze kinderen en jongeren.

Deze stressoren kunnen mogelijk leiden tot toxische stress, die schadelijk kan zijn voor kinderen in ontwikkeling. Dit kan grote gevolgen hebben voor hun sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling en psychische en fysieke gezondheid.

Lees hier het volledig artikel ‘Traumasensitief werken bij elke Koraal-locatie’ >

Bron: Koraal

Gerelateerde informatie

Wil je meer weten over Trauma bij kinderen, kom dan 4 september naar Nieuwegein. Tijdens dit congres ligt de focus op het herkennen en behandelen van de gevolgen van trauma bij kinderen. Behandeltechnieken als emotieregulatie en trauma-sensitieve hulpverlening komen hier onder meer aan bod. Met experts als Leony Coppens, Arianne Struik en Aafke Scharloo. Meer informatie en inschrijven >

Helen door samenspel

EMDR- en systeemtherapie in IGT-K: Werkt het?

Hulp aan gevluchte kinderen met trauma’s

Het KINGS-model bij licht verstandelijke beperking