Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jaarlijks Congres Overvraging, stress en burn-out bij kinderen en jeugdigen 

Kinderen en jeugdigen komen steeds meer onder druk te staan als gevolg van de hogere eisen van onze maatschappij. Maar ook pesterijen, echtscheiding, verlieservaringen en financiële problemen kunnen risicovolle omstandigheden zijn voor het ontwikkelen van overvraging en stress bij kinderen en pubers. Wanneer stressmomenten echter té lang duren, of zich té snel opvolgen, kan er burn-out optreden.

Als ouder is het vaak moeilijk om de signalen van een burn-out te herkennen. Vaak begint het met vage klachten als lusteloosheid, slecht slapen en niet of nauwelijks eten. Meestal komen daar ook fysieke ongemakken bij als buikpijn of hoofdpijn. Deze ‘early life stress’ kan op latere leeftijd weer zorgen voor serieuze problemen.  Tijdens dit congres gaan vooraanstaande sprekers uit wetenschap en praktijk in op vragen en dilemma’s die voorkomen in het werken met kinderen rondom overvraging, stress en burn-out.  

Meer… 

Sprekers

  • Prof. Dr. Elke Van Hoof (Vrije Universiteit Brussel) – Mechanismen van stress in het dagelijks leven
  • Prof. Dr. Carolien Rieffe (Universiteit Leiden) – Zelfregulatie, gedragsverandering en zelfcontrole
  • Drs. Marleen Derks (Piekerpoli) – Hoe blijf je in gesprek met kinderen en jongeren die ‘overlopen’
  • Dr. Carl H.D. Steinmetz (Expats & Immigrants B.V.) – Psychisch onwel bevinden bij Jongeren door COVID-19? Gevolgen voor het onderwijs en de hulpverlening
  • Dr. Tibor Brunt (Het Kleine Heldenhuis) – Genderdiversiteit en stress: hoe gaan jongens en meisjes om met stress en waarin verschillen ze?
  • Drs. Joachim Waterschoot en Drs. Sofie Morbée (Universiteit Gent) – Succesvolle zelfregulatie en het proces van keuzes maken
  • Drs. Ard Nieuwenbroek (Ortho-Hulp) – Burn-out onder jongeren: een vaak onzichtbare sluipmoordenaar

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit jaarlijks congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, NIP/NVO, FGzPt, NVvP, Kwaliteitsregister V&V, Registerplein, VSR, LV POH-GGZ, Register Vaktherapie en Lerarenportfolio.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.

Bron: persbericht